ایران عضو فعال کمیته فنی سازه‌های چوبی جهان شد

به گزارش ایرنا  – دبیر کمیته متناظر سازه های چوبی مستقر در دانشکده مهندسی چوب و کاغذ دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان از ارتقای جایگاه ایران در این کمیته بین‌المللی خبر داد و گفت: امکان شرکت در رای گیری و اخذ تصمیمات مرتبط با تدوین استانداردهای بین المللی از این طریق فراهم شد.

حمیدرضا عدالت روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ایران در سال ۱۳۹۵ عضو ناظر کمیته متناظر سازه های چوبی شد و به واسطه تخصص اعضای هیات علمی، دبیرخانه این کمیته در دانشکده مهندسی چوب و کاغذ دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان مستقر شد.

وی با یادآوری اهمیت سازه های چوبی در کاهش ایجاد گاز گلخانه ای گفت: مطابق  پیش بینی ها، کره زمین تا سال ۲۰۵۰ میلادی ۲.۳ میلیارد شهرنشین جدید خواهد داشت که تامین خانه آنها با روش های کلاسیک و ساختمان هایی بر پایه مواد معدنی و فلزی با معاهده پاریس برای کاهش گازهای گلخانه‌ای مانند دی اکسید کربن مغایرت دارد.

بر اساس معاهده پاریس که سال ۲۰۱۵ انجام شد، ۱۹۵ کشور جهان در بیست و یکمین اجلاس کنوانسیون تغییرات آب‌ و هوایی سازمان ملل متحد به سندی دست یافتند که مبتنی بر آن موظف شدند برنامه خود را برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای انسان‌ساخت به خصوص دی‌اکسید کربن کاهش دهند.

دبیر کمیته متناظر سازه های چوبی (TC۱۶۵) افزود: تولید مصالح مرسوم از جمله سیمان و استخراج آهن برای تولید فولاد به دلیل واکنش های شیمیایی فرآیند تولید و استفاده از کُک برای تولید گرما موجب انتشار مقادیر بالایی از گازکربنیک در اتمسفر می شود.

دکتر عدالت ادامه داد: به عنوان مثال برای تولید و مصرف هر تن مصالح فولادی ۳۷۰ تا هزار و ۴۰ کیلوگرم گازکربنیک انتشار می یابد و این رقم در مورد سیمان ۵۰ تا ۱۷۰ کیلوگرم انتشار گزارش شده در حالی که تشکیل هر تن چوب در درختان حداقل ۵۰۰ کیلوگرم گازکربنیک از اتمسفر جذب می کند و به عبارتی ترسیب کربن چوب منفی است.

به گفته وی مواد ساختمانی چوبی با کمترین میزان انتشار گاز گازکربنیک و نیز با بیشترین مقدار ذخیره آن از محیط، گزینه ای بدون رقیب و موفق خواهد بود که در کشورهای توسعه یافته شاهد رشد سریع این صنعت و همگام شدن آن با صنعتی سازی ساختمان هستیم.

دبیر کمیته متناظر سازه های چوبی پیش بینی کرد که در آینده نه چندان دور استفاده هدفمند از چوب در صنعت ساختمان کشور تحت آیین نامه‌های ویژه اتفاق خواهد افتاد.

عدالت ادامه داد: استفاده از استانداردهای بین المللی نه تنها موجب تسهیل تجارت جهانی فرآورده ها می شود بلکه کیفیت زندگی مردم یک کشور را ارتقاء بخشیده و راه ورود کالا و خدمات خارج از کیفیت را مسدود می کند.

کمیته فنی بین المللی وابسته به سازمان استاندارد جهانی (ISO) است که در راستای تدوین استانداردهای بین المللی مرتبط با تعاریف، طبقه بندی، روشهای آزمون و کنترل کیفیت سازه های چوبی فعالیت دارد و دبیرخانه اصلی آن در کشور کانادا مستقر است.

در این کمیته تعداد ۳۰ کشور به عنوان اعضای اصلی و ۳۴ کشور به عنوان اعضای ناظر مشغول فعالیت هستند.

عرصه های جنگلی گلستان افزون بر ۴۵۲ هزار و ۱۸۵ هکتار است که بخشی از آن به عنوان جنگل های هیرکانی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.

این مناطق شامل پارک ملی گلستان، جنگل ابر، افراتخته و جهان‌نما است. دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان قدیمی ترین مرکز آموزش عالی بخش کشاورزی کشور است.

لینک خبر  در ایرنا